Generaliseret angst

Nogle oplever angst som en nærmest konstant nervøsitet, uro, anspændthed og ængstelse. Her kan man tale om en mere generaliseret form for angst. Når man lider af generaliseret angst, kan man godt opleve anfald af panikangst, men det er ikke sikkert, at angsten og uroen kulminerer i deciderede angstanfald.

Symptomer på generaliseret angst

Generaliseret angst kan give anledning til både psykiske og fysiske symptomer. Psykiske symptomer kan fx være tristhed, nervøsitet, bekymringer og tankemylder omkring fremtid, sygdom, ulykker eller andet samt koncentrationsbesvær og hukommelsesproblemer. Fysiske symptomer kan være uro og muskelspændinger, rysten, hjertebanken, søvnbesvær, svedture, hovedpine, generelt ubehag i kroppen mm.

Hvid du lider af generaliseret angst, kan du opleve, at flere af ovenstående symptomer vender tilbage igen og igen, og at de kan være til stede i mange dage i løbet af en måned.

Generaliseret angst kan opstå i mange forskellige situationer, fx i skolen, på arbejdet eller i ukendte omgivelser. Det kan være ekstremt ubehageligt og anstrengende at gå rundt med en konstant følelse af frygt eller nevøsitet, og det kan for mange give rigtig god mening i samarbejde med en psykolog at undersøge angsten, og hvorfor den er opstået.

Få hjælp til generaliseret angst

I en psykologsamtale vil vi bl.a. være nysgerrige på, hvad årsagen til, at du oplever ængstelsen, er, samt hvad du helt konkret kan gøre, når du mærker det kropslige ubehag. Du er velkommen til at tage kontakt til mig eller booke en tid, hvis du ønsker hjælp til behandling af generaliseret angst.

Læs mere:

Panikangst

Sygdomsangst

Social angst