Lavt selvværd

Hvis man kæmper med lavt selvværd, kan man opleve at føle sig utilstrækkelig eller ikke god nok. Man kan have mange negative tanker om sig selv. De kan fx handle om, at man ikke er lige så meget værd som andre, at man ikke betyder noget for nogen, eller at ingen vil lægge mærke til det, hvis man forsvinder. Det kan også være, at man har svært ved at slappe af og være sig selv, når man er sammen med andre, eller at man er optaget af tanker om, hvad andre mon tænker om en, og derfor har svært ved at være til stede.

Nogle gange har dårligt selvværd rod i bestemte begivenheder eller perioder i dit liv. Det kan fx være, hvis du har oplevet mobning i skolen, eller hvis du har haft en følelse af hele tiden at blive bedømt, kritiseret eller kommenteret på af forældre, venner eller andre. Det kan også være, at der aldrig er nogen, der har fortalt dig, at du god nok, som du er.

I terapien undersøger vi, hvilke tanker og følelser, du har om dig selv, hvor de stammer fra, og hvad vi kan gøre for, at de får mindre magt over dig. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du vil høre mere.